FOTOREPORT Medzinárodné majstrovstvá SR v naturálnej kulturistike mužov a fitness žien - Senica 2010

30.05.2010 19:18

Zdravím všechny příznivce stránek kulturistikauh.cz při dalším ze série fotoreportů z jarních soutěží naturálů! Tentokrát se poohlédneme za Mezinárodním mistrovstvím, které se konalo v sobotu 29.5. v blízké Senici.

Do Senice jsme vyrazili ve složení Franta Kučera a Libor Dostálek jako doprovod, natěrači, dokumentaristé a fan-club a já, Petr Juriga coby závodník. Přivstávat si nebylo třeba, vyrazili jsme lehce po osmé ranní.

Prezentace proběhla bez problémů, váha ukázala 86,5kg (tedy +3kg oproti minulému týdnu v ČB, jednoznačně šlo o vodu, protože jsem tentokrát odvodňoval jen velmi zlehka). Čas nám dovolil v klidu posedět ve foyer, doplnit živiny, poklábosit se známými a potěšit oko pohledem na přítomné závodnice ;-).

Bez výrazných prodlev odstartovala soutěž dorosteneckou kategorií následovanou juniory. V těch zastupoval ČR vysekaný dlouhán Vladan Myška. Mužské kategorie střídaly fitnessky, konferenciér se dostával do tempa a publikum postupně ožívalo. Brzy po začátku soutěže bylo jasné, že slovenští příznivci kulturistiky dokáží i v nevelkém počtu vytvořit vynikající atmosféru. Tím spíš, když je čas od času k reakci popíchne moderátor soutěže. Tím nebyl nikdo jiný než předseda našeho oddílu Libor Dostál! V mužích do 180cm startovali za ČR Jindra Nesrsta a Daniel Holáň.

Tou dobou jsme již v šatně naplácávali barvu. Ta se tentokrát opravdu povedla! Pak už přesun do rozcvičovny, napumpovat svaly a jdeme na to! Poslední soutěž v tomto roce - cíl jasný: zaujmout rozhodčí, získat šanci v co nejvíce vyvoláních, dosyta si zazávodit a hlavně si všechno pořádně užít!

A přesně v tomto duchu naše kategorie - muži nad 180cm probíhala. Ke vzájemnému srovnání mě vytáhli 2 rozhočí. Toho jsem využil a v pózování se snažil prodat všechny zkušenosti z dosavadních závodů. Zároveň jsem pozorně vnímal instrukce Katky (která přijela s Liborem), Franty, a Lukáše, kteří mě z hlediště upozorňovali na nedostatky v pózingu a zároveň mi vytrvale fandili. S takovým zázemím se soutěží opravdu výborně :-)!

 

V následujících kategoriích měla ČR své zástupce v Radkovi Málkovi (masters I) a Jaroslavu Košinárovi (masters II).

Po zahájení odpoledního finále byly vyhlášeny postupující šestice. Povedlo se mi totéž co minulý týden v ČB - probojoval jsem se do finále! Radost byla obrovská. Co se nedařilo na tolika předchozích kláních teď vyšlo podruhé v řadě. Byl jsem vděčný, že svou poslední soutěž v tomto roce si budu moct užít se vším všudy. Volná sestava se povedla bez zásadní chyby, finálové porovnávání svalového rozvoje a závěrečný free-posing bylo, stejně jako celá soutěž jen o jednom - užít si to ;-).

Finálové souboje v jednotlivých kategoriích byly střídány doprovodným programem a vyhlašováním. Myslím, že čeští závodníci dopadli bez výjimky dobře - Vladan sedmý (těsně za šestým místem), Jindra druhý, Dan čtvrtý, já šestý, Radek třetí a Jarda na pátém místě. 

Závěrem si dovolím stručně k Liborovu moderování. Soutěží provázel dobře. Snažil se, víc než je na těchto akcích zvykem, zapojit jak diváky, tak závodníky. A dařilo se mu. Diváci reagovali, závodníci stejně tak. Bylo vidět, že se na poli tohoto sportu pohybuje, spoustu aktérů soutěže (závodníky, rozhodčí, organizátory) zná osobně a vůbec jaksi ví, o čem to je. Liborovo působení na moderátorském postu bylo velmi příjemné i pro mě, protože jsem se v "cizím" prostředí cítil jako doma. A k tomu mi velkou mírou napomohli i Katka, Franta a Lukáš, stejně jako všichni přítomní kamarádi a známí z kruhů naturální kulturistiky, kterým tímto za jejich podporu upřímně děkuji.

 

 

Petr Juriga

Zpět

Vyhledávání

KULTURISTIKA UH© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode