Fotoreport VICTORIA NATURAL CUP 2010

15.05.2010 22:18

Patříte-li mezi častější návštěvníky těchto stránek, možná jste zaznamenali, že jsem se na poslední chvíli rozhodl zúčastnit slovenské pohárové soutěže v naturální kulturistice - VICTORIA NATURAL CUPu 2010. Jelikož se mi podařilo celkem snadno zformovat "realizační tým", nic nebránilo uskutečnění tohoto plánu. Vyrazili jsme v den závodů (sobota 15.5.) v 7h ráno ve složení (zleva) Zdena Hruška, Nikola Mitáš s přítelkyní Kristýnou, "externista" (nečlen KUH) Lukáš Ondráček a má maličkost (stín vpravo dole :-)). Cesta ubíhala rychle a na východ od hranic bylo krásné počasí, tak jsme si v Novém Mestě nad Váhom dopřáli pauzu na kafe. Lukáš se své nové role trenéra zhostil opravdu poctivě ;-).

Do Velkého Grobu jsme dorazili něco po deváté, prezentace proběhla bez problémů (i když na váze to bylo tak tak, do limitu jsem měl při váze 87,5kg rezervu půl kila), zbývalo vyčkat na zahájení semifinále. Čas jsme si krátili různě, částečně společně a přitom každý tak trochu po svém, jak dokládají následující snímky. Neodpustím si komentář k fotce, na které jsem se slovenským závodníkem kategorie masters - sympaťákem Milankem Virágem. On mi jistě promine, ale upřímně, nepřipomíná vám silně jistou postavičku ze Šmoulů :-)?

 Dopoledne přetrvávalo slunečné počasí a jelikož naše kategorie (muži nad 180 cm) nastupovala až mezi posledními, využil jsem prázného fotbalového stadionu v těsné blízkosti kulturáku k nácviku sestavy.

Asi 90 minut před plánovaným nástupem na prkna jsme začali nanášet první (podkladovou) vrstvu barvy. Nikola s Lukynem natírali poprvé a v blízkosti jistých partií byl v jejich rukou cítit ostych :-). Nakonec si zvykli a byť se spoustou trefných poznámek natřeli vše, co bylo třeba. S odstupem hodinky jsme nanesli druhou vrstvu a naše kategorie se začala pomalu rozcvičovat. Na následujících fotkách si mimojiné všimněte prostor šatny - oprýskané omítky, rezavé trubky, prach, nasáklé zdivo... správné hardcore prostředí dodávalo tu pravou kulturistickou atmosféru.

Pak už to šlo ráz na ráz a stáli jsme na pódiu. V kategorii nás bylo 8. Osobně jsem se tipoval na 5. až 6. místo. Když mě nevytáhl na porovnání ani čtvrtý rozhodčí, začínal jsem tušit, že i o šesté místo budu muset zabojovat. Šel jsem až na poslední porovnávání (5. rozhodčí). Tuším, že jsme byli 3. Do pózování jsem dal co jsem mohl, necítil jsem se akorát v zádové póze. Po prvním kole měli rozhodčí jasno, a tak jsme se vrhli na volné sestavy. Z porovnávání moc fotek nemáme, a to málo co je není kvalitní. Očekávám, že v následujících dnech budou zveřejněny oficiální fotografie i videozáznam. Jakmile budou k dispozici, zpřístupním je zde na webu. Prozatím jen pro představu pár snímků:

Po skončení semifinále následovala pauza a vyhlášení postupujících. Do finále jsem se nedostal, takže jsem skončil buď na sedmém nebo posledním, osmém místě. To zatím nevím, výsledky budou zveřejněny na stránkách ssnkf.sk. Upřímně jsem byl z tohoto verdiktu poněkud překvapen. Nejen já, ale spousta známých, kteří klání sledovali mě ujišťovali, že finále mám jisté. Ale od rozhodnutí jsou rozhodčí a já jejich verdikt plně respektuji. Jelikož tím pro mě jako pro závodníka soutěž skončila, shodli jsme se s realizačním týmem, že se odebereme domů. Ačkoli bylo na všech vidět jisté zklamání, během deseti minut jsme to hodili za hlavu a v autě zavládla opět bezvadná nálada, jaká ostatně přetrvávala během celého dne. Kolem 18h jsme byli zpět v Hradišti, zašli si na pořádné jídlo a rozešli se domů.

Akci VICTORIA NATURAL CUP 2010 hodnotím velmi pozitivně. Jel jsem otestovat formu, nanečisto si zazávodit. Nepodstupoval jsem klasickou superkompenzaci ani odvodnění. Všechny tyto prasárny si šetřím na MČR. Proto jsem si vědom, že ve formě byly značné rezervy. O umístění mi tentokrát vůbec nešlo, takže si z něj hlavu nedělám. Možná jedině dobře, že jsem nemusel tělo vyčerpávat ještě ve večerním finále. Nasbíral jsem další zkušenosti, získal inspiraci pro úpravu sestavy, pohlídám si, abych měl na dalších závodech tmavší barvu...to vše a mnohé další jistě pomůže k dosažení co možná nejlepšího výsledku na mistrovství ČR příští týden. Závěrem chci poděkovat všem členům "realizačního týmu". Byli jste báječní, moc jste mi pomohli, cítil jsem se s vámi výborně :-)! Díky!

 

Petr Juriga 

Zpět

Vyhledávání

KULTURISTIKA UH© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode