Иванов - poctivá silovka z Ruska

07.09.2010 00:08

Ivanov - paní Columbová mezi tréninkovými metadomi

Ivanov. Trénink Ivanov. Spousta lidí z posiloven ví, že něco takového existuje. Většina z nich správně soudí, že jde o nějaký silový trénink. Hrstka tuší, že se skládá snad se dvou různých fází. Ale zdá se mi, že jen minimum jedinců (vyjma soutěžních lifterů) opravdu ví, jak tento trénink skutečně vypadá...nebo jej dokonce někdy správně odcvičili.

Sám jsem až do minulých týdnů spadal do té pohodlné většiny věděním takřka neposkvrněné. Leč prázdninový režim končí a je načase zahájit přípravu na další soutěže. Tento zhruba 9 měsíční maraton mě čeká již počtvrté v řadě. Rok co rok se snažím přípravu zkvalitňovat a zefektivňovat. A tak jsem se rozhodl poprvé v životě zařadit ryze silový trénink. Myslím, že už jsem vyzkoušel ledacos, nicméně čistou "silovku" jsem nikdy nejel. Po čase hledání na internetu a tahání rozumů od zkušenějších kamarádů z oblasti kulturistiky a liftu padla volba na tuto ruskou silovou rutinu.

Na Ivanova nebudu sám. Zdena Hruška projevil již před časem zájem vytvořit tréninkovou dvojici, takže do Ivanova jdeme společně! V tuto chvíli máme za sebou "nultý týden". Našli jsme si rozpis a cvičně si odjeli jeden týden s tím, že jsme otestovali maximální váhy na bench-press, dřep a mrtvý tah a netradičně i shyb (k vysvětlení se dostaneme později).

Tab. 1: Zjištěná maxima

  bench - press dřep mrtvý tah shyb*
Zdena 90 95 160 120
Petr 130 170 190 128

*vlastní váha + přidané závaží

A nepřepsal jsem se :-)! Zdena skutečně disponuje extrémní silou zad v porovnání s ostatními partiemi. Zjištění maximálních vah pro provedení jednoho opakování uvedených cviků je naprosto nezbytnou podmínkou pro správné sestavení této silovky. Pokud se tedy kdykoli v budoucnu rozhodnete Ivanova vyzkoušet, začněte zjištěním svých "maximálek". Nespoléhejte na odhady typu: "Když dřepnu v pohodě pětkrát se stovkou, tak mám maxku asi stodvacet". Zároveň však nedoporučujeme testovat maxima u všech cviků v jeden den.

Nyní nás čeká 8 týdů silového tréninku Ivanov. Cíl je jediný a nadevše jasný - ZVÝŠIT SÍLU! Průběžně Vám budeme přinášet čerstvé poznatky z tréninku, aby po jeho skončení zároveň vznikl kompletní článek. Tento článek by měl ve finále obsahovat jasný popis tréninku Ivanov včetně aplikace na dva odlišné cvičence. Poctivě uvedeme dosažené výsledky a pokusíme se s Vámi podělit o všechny získané zkušenosti.

Hodně sil Vám za naši tréninkovou dvojici přeje

 

Petr Juriga

Zpět

Vyhledávání

KULTURISTIKA UH© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode