Oddíloví harcovníci

18.12.2010 12:27

Po delší době jsem se v naší posilovně sešel s pány, které oddílovým členům zajisté netřeba představovat. Ke kulturistickému oddílu (dříve oddílu silového trojboje) Slovácké Slávie patří jako mouka k pekaři.

Jiří Němec je členem oddílu už přes 30 let! Jak mi sám vyprávěl - jistý bývalý člen se přišel po 17 letech podívat do posilovny a první koho uviděl byl právě Jirka. Zůstal stát ve dveřích a říká: "Juro, ty si tady eště?!?" A pan Němec na to "su, už třicet roků.. a snáď eště dlůho budu!" Jirka je zkušeným závodníkem v kulturistice. Pod hlavičkou IFBB startoval na mnoha soutěžích, naposledy na MČR v Kunovicích v roce 2008, kde skončil na 4. místě.

Pavel Valenta, byť též nejednou zakusil kulturistická prkna (stejně jako Jirka naposledy před 2 lety v Kunovicích), je daleko více silovým trojbojařem. V této disciplíně dosáhl nemalých úspěchů, je držitelem titulů Mistr ČR v benchpressu, Mistr ČR a Evropy v silovém trojboji.

Těmto chlapákům je dohromady něco kolem 110 let. Svými silovými výkony i svalovým rozvojem však stále hravě strčí do kapsy většinu ostatních členů oddílu bez rodzílu věku. Jen tak dál, pánové!

foto a text: Petr Juriga

Zpět

Vyhledávání

KULTURISTIKA UH© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode