Objemový trénink KORTE (modifikovaný) - popis & video

08.11.2009 10:14

V tomto článku Vám představím vynikající objemový trénink vycházející z tréninku Korte.

Originál Korte je vzpěračský trénink. Trénuje se třikrát týdně, v každém tréninku se cvičí dřep, mrtvý tah a bench-press, vždy 8 sérií po 8 opakováních. V poněkud modifikované podobě je tento trénink využíván řadou kulturistů v objemové části jejich přípravy.

Já osobně jsem do své loňské přípravy zařadil Korte dvakrát. Pokaždé v následující podobě: trénink třikrát týdně, pokaždé dřep, MT, BP a doplňkové cviky na ramena, ruce, lýtka a břicho. Konkrétní rozpis včetně počtu sérií, opakování, použité zátěže naleznete zde nebo zde. Trénink je na uvedených odkazech  popsán vyčerpávajícím způsobem, proto se jím zde již víc nebudu zabývat.

Pro letošek jsem Korte opět zařadil, tentokrát jsem si jej však poněkud upravil sám. Základ je pořád stejný, čili třikrát týdně dřep, MT, BP, vše 5x5 (resp. 6x6) a k tomu navíc shyby na hrazdě (někdy před hlavu, jindy za) a tlaky na ramena v multipressu (opět někdy před a jindy za hlavu), obojí 5x5. Kromě toho mám zvlášť 2 tréninky v týdnu, ve kterých procvičím ruce, lýtka a břicho. Rozhodně netvrdím, že je tato varianta jakkoli lepší než předchozí! Jen to zkouším :-).

Na základě vlastních zkušeností "kulturistický" Korte vřele doporučuji všem, kteří chtějí zesílet, přibrat nějaké to kilčo na svalech nebo zkrátka změnit svůj stávající trénink. Než se do něj pustíte, znovu doporučuji důkladně pročíst články, na které jsem odkazoval výše.

Zdar a sílu!

Petr Juriga

 

Zpět

Vyhledávání

KULTURISTIKA UH© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode