13. ROČNÍK VÁNOČNÍHO BENCH PRESSU

08.12.2009 22:05

V pátek 18. 12. 2009 v 17.00 se ve sportovní hale Slovácké Slavie v Uherském Hradišti uskuteční již 13. ročník tradiční soutěže v tlaku na rovné lavici - VÁNOČNÍ POHÁR V BENCH PRESSU

Jedná se o amatérskou soutěž. Závodníci jsou rozděleni do kategorií junioři, muži a masters (tak tomu alespoň bylo v minulém roce). Není povoleno použití dresu, nesmí se "mostit". Činku je třeba zastavit na hrudníku ("stop pauza") a vyčkat na povel rozhodčího. Poté, aby byl pokus úspěšný, je třeba činku bez zastavení vytlačit do úplného propnutí rukou. Každý závodník má 3 pokusy, váhy na jednotlivé pokusy nahlásí před zahájením soutěže. Rozdíl mezi jednotlivými pokusy musí být minimálně 5kg a nahlášené váhy je třeba dodržet (i pokud je kterýkoli pokus neúspěšný). Do výsledného pořadí se započítává koeficient odvozený z váhy závodníka a jeho nejlepšího úspěšného pokusu. Tolik ve stručnosti k pravidlům..

Nejde o žádnou profi soutěž... vlastně je to takový "sranda match" :-). A tak si tímto dovolím apelovat na všechny členy našeho oddílu, kterým není tento cvik cizí, aby si přišli zasoutěžit. A všichni ostatní, aby přišli své kamarády podpořit!! Jako motivaci máme pro účastníky z oddílu připravena oddílová trička zdarma! Zároveň bývají všichni závodníci oceněni dopňky výživy (loni tomu tak bylo).

Jakožto agitátorovi mi nezbývá než jít příkladem, tak vězte, že i já hodlám soutěžit. Má současná tělesná hmotnost se blíží 100kg a když se mi podaří zvednout 130kg, budu moc spokojený. To uvádím jen proto, že vím, že máme členy, kteří dosahují podstatně lepších výkonů. Pro ty se stává účast na soutěži povinností :-).

V případě jakýchkoli dotazů použijte disusní fórum.

Hodně síly přeje a v pátek se na Vás těší

 

Petr Juriga

Zpět

Vyhledávání

KULTURISTIKA UH© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode